AYDINLATMA TESİSATI TABLOLARI
Tüm aydınlatma tesisatı tabloları “Dağıtım Panoları ” bölümünde anlatılan özelliklerde olacaktır. Bunlara ilaveten;
Tablolar projesinde gösterildiği şekilde sıva altı veya sıva üstü montaja uygun, sacdan mamul olacaktır. Tablolar sacdan mamul olmaları halinde l,5mm DKP sacdan imal edilecektir.
Sıva üstü montaja uygun tablolar duvara monte edilirken özel montaj parçaları ile duvardan en az 3mm açığa monte edilecektir. Şaft içinde monte edilen sıva üstü tabloların ise kablo geçişi için özel imal edilmiş metal konstrüksiyonlar üzerine montajı tavsiye edilir.
Sıva altı montajlı sac tablolar, duvara ankastre montaj için profil demirden mamul bir tespit çerçevesine sahip olacaktır. PVC tablolar ise üretim şekli itibariyle ankastre montaja uygun olacaktır.
Sıva üstü tablolarda alt ve üst yüzeylerde kablo girişleri için delikler olacak, her deliğe kablo kesitine uygun ebatta PVC veya pirinç rakor takılacaktır. Sıva altı tablolarda ise PVC borular tablo içine kadar uzanacaktır.
PVC boru ile giriş yapılan tablolarda boru tablo içinden erişilebilecek şekilde kesilecektir. Tüm tablolarda giriş delikleri ve rakorları imalatın bitmesinden sonra macun ile tıkanacaktır.
Tüm tablo ekipmanı ön yüzden sökülüp takılabilecektir. Tablo içi ana enerji dağıtımı, tablonun ebatlarına göre, baralar ile, anahtarlı otomatik sigorta dağıtım baraları ile veya kablo ile yapılabilecektir. Ancak yukarıda belirtilen tüm elemanlar uygun şekilde yalıtılmış olacaktır.
Tablolarda çıkış yönüne göre altta ve/veya üstte ray klemens grubu, nötr ve toprak barası (projesine uygun şekilde bağlantısı yapılmış) bulunacaktır. Hem alttan, hem üstten çıkış alınan tablolarda nötr ve toprak baralan dikey bakır iletkenlerle birleştirilecektir. Nötr bağlantısı için kullanılan iletken mutlaka yalıtılmış olacaktır.
Çıkış sayısının fazla olması nedeniyle ray klemens sayısı pano genişliğini aşarsa klemensler, kontrollüğün da izni alınarak, kademeli olarak döşenebilir.
Tüm tablolarda menteşeli kapağın altında şalter ve klemensleri tam olarak örten bir örtü plakası bulunacaktır. Örtü plakası üzerindeki deliklerde sadece şalterlere kumanda etmek mümkün olacak, plaka sökülmeden herhangi bir şekilde akım taşıyan elemanlara erişmek mümkün olmayacaktır.
Örtü plakası 0.40m2 ye kadar olan sac tablolarda ve tüm PVC tablolarda tek parça, diğer tablolarda ise iki parçadan oluşacaktır. İki parça tablolarda birinci parça şalterlerin, ikinci parça ise klemenslerin üstünü örtecektir.
Örtü plakaları kolay tutunabilmeleri için plastik tutma başlıklarına sahip olacaktır. Ayrıca pano ekipmanına ait etiketleme örtü plakası üzerinde yapılacaktır. Kontrollüğün istemesi halinde örtü plakası mühürlenebilir özellikte imal edilecektir.
Tüm ölçü ve gösterge ekipmanı ile sinyal ve kumanda butonları panonun örtü plakasına monte edilecektir.
Tabloların montaj konumları kontrollük tarafından belirlenecektir.
Sıva altı tip tabloların kapak rengi ve/veya kaplaması konusunda kontrollüğün istekten göz önüne alınacaktır. Etisan Enerji tablo ön kapakların dekorasyon ile tam uyumlu olmasından sorumludur.